επικοινώνησε τώρα
Tο νησί της Θάσου είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την Ελλάδα!
Tο νησί της Θάσου έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα πέρα από όμορφες παραλίες και γαλανα νερά. Πραγματικά διατηρεί όλα τα στοιχεια του Ελληνικου πολιτισμου και της Ελληνικης παράδοσης που έχουν χαθεί απο πολλα Ελληνικά νησιά.Στο νησί μπορεί κάποιος να δει μνημεία τα οποία διατηρούνται από τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος, όπως τα τείχη του οχυρού της αρχαίας πόλης, ο ναός του Απόλλωνα ,το Αρχαιο Θεατρο , την Ακροπολη και το παρεκκλήσι του Διονύσου με τα χορωδιακά μνημεία του.
Ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξετε την Θάσο για τις διακοπές σας είναι το γεγονός ότι βρίσκεται τοσο κοντά στα παραλια της Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης και αυτό σας επιτρέπει να κάνετε και άλλες περιηγήσεις σε πολλούς αρχαιολογικούς (και οχι μονον) χωρους και όμορφες πόλεις οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε όλη την Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία).
Η Θάσος είναι ορεινη με καταπληκτικες Παραλιες και καλύπτεται από πυκνά δάση με πλατάνια,
έλατα, βελανιδιές και πευκα που συχνα καταληγουν μεχρι την ακρη της Θαλασσας.
Η Θάσος είναι ενα απο τα πιο εύφορα νησα του Αιγαίου Πελάγους.
Παράγει αναμεσα σε αλλα ελιες (τις μοναδικες θρουμπες Θασου), λαδι, φρούτα, μέλι και κρασί.
Η Θάσος έχει πλούσια αποθέματα μεταλλευμάτων. Χαλκό στις περιοχές 'στρις, Θημωνιά και Θεολόγο, μόλυβδο, άργυρο και ψευδάργυρο στα Λιμενάρια, σίδηρο στην περιφέρεια της Καλλιράχης. Τα διάσημα ορυχεία της Θάσου, όπως επίσης και η ξυλεία για τα ναυπηγεία έδωσαν την αφορμή για την λαμπρή ανάπτυξη, την αίγλη και την πρόοδο κατά την διάρκεια της αρχαιότητας.
Designer : proboleas adv / Copyright 2014© Thassos island